Obračunavanje realnih mera performansi za Perimetarske Sisteme za Detekciju Provala (PIDS) na otvorenom nije nimalo jednostavno zbog usko interaktivnog i međusobnog višestruko povezanog odnosa koji postoji između detekcije upada i neželjenih alarma.

Od svakog sistema se očekuje detekcija doslovno svake provale u perimetar, ali jednako važno je i poverenje koje bezbednosno osoblje ima u taj sistem. Previše grešaka ili neželjenih alarma ozbiljno narušava to poverenje u sistem, često toliko da osoblje sve alarme - pravi ili ne - odbacuje ili ignoriše.

Proizvođači često navode vrednosti sirovih podataka detekcije za svoju tehnologiju, bez ikakvog faktora poverenja ili kompenzacije za neželjene alarme - zato, teško da ćete realno moći da očekujete takav nivo performansi ugrađen na mestu detekcije. Testiranje proizvođača se često izvodi u kontrolisanim uslovima gde oni obično povećavaju osetljivost da bi uradili testove detekcije, beleže te vrednosti, a zatim smanjuju osetljivost do nivoa eliminisanja neželjenih alarma, a zatim beleže i te vrednosti - oba rezultata su dobijena bez interakcije detekcije provala sa neželjenim alarmima, izolovani jedan od drugog. U realnosti prava vrednost se dobija u međusobnoj interakciji tih rezultata, oba je potrebno vrednovati zajedno, redosledom nastanka sa merama detekcija upada koje jedino tako imaju pravo značenje.

Realne performanse PIDS sistema ugrađenog na vašem mestu detekcije, često će se značajno razlikovati od očekivanja nastalih zbog vrednosti sirovih detekcija (koje se ponekad navode kao POD). Ne postoje dva mesta koja mogu da budu ista po brojnim faktorima, spoljašnjim i specifičnim za mesto, koji utiču na smanjenje kvaliteta performansi sveukupnog sistema.